Expo JAUME MUXART: ESTÈTICA DE LES PAPALLONES

Una de les més conegudes obres del pintor martollenc Jaume Muxart arriba a Can Castells Centre d’Art, es tracta d’una selecció del conjunt total de 230 pintures, exposades amb un espectacular muntatge que invita a l’aproximació i apronfudiment vivencial del simbòlic món de la figura de la papallona.

La papallona com a símbol ha fascinat l’ésser humà des de temps remots i en regions geogràfiques i culturals molt diverses.

El  seu magnetisme continua sent tan fort, tan viu, que esdevé una freqüent font d’inspiració pels creadors actuals, com es manifesta en l’obra recent d’en Jaume Muxart.

Independentment dels pensaments que aquests animals li susciten, ell ha actuat com ho fa la natura: fluint en un continu procés de metamorfosi, gaudint de la variació perpètua de la forma, del joc de la multiplicació i de la diversificació. No es tracta d’imitar o descriure l’aspecte extern de la papallona sinó de reproduir en l’acció pictòrica les lleis que presideixen el seu desenvolupament vital“.

 Ignasi Villares.

Imatge

L’obra estarà exposada a la Sala Gran des del dia 13 de febrer fins al 29 de març del 2014. La inauguració serà el proper 19 de febrer a les 19:00h.

Can Castells, Centre d’art.

Carrer Lluis Castells, 16. 08830 Sant Boi de Llobregat.

Links relacionats:

Web Dpt de Cultura de StBoi de Llobregat: http://culturasantboi.wordpress.com/2014/02/03/jaume-muxart-lart-fet-papallona

Web Jaume Muxart: http://www.jaumemuxart.com

Us deixem algunes imatges més representatives de l’exposició actual,  si tens curiositat per experimentar les sensacions d’un passeig entre papallones, no deixis de visitar el centre d’art, hi ha temps fins el  29/3/2014.

IMG_1635  Visió ala lateral dreta de la Sala Gran.

IMG_1636Posicions dinàmiques, joc amb l’espai.

IMG_1639Detall  tridimensionalitat de les textures

Si voleu escoltar la història viva que ens presenta aquest artista, no deixeu de veure l’entrevista que es va fer a Jaume Muxart el dia de la inauguració al centre, en aquest testimoni, l’autor es refereix al seu estil pictòric, a la seva inspiració per pintar papallones, així com un recurregut de la seva vida que abasta desde els anys 30 fins a l’actualitat i que ens transporta a altres fronteres i temps: Beirut, París, Egipte…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s