Exposició ENQUADERNACIÓ: UNIVERSOS MÚLTIPLES

Àngels Arroyo, artista i una de les enquadernadores més importants a nivell nacional, ens porta a LaSaleta del Centre d’Art un recull d’enquadernacions de llibre original i llibre d’artista, amb l’objectiu de intentar redescobrir aquest Ofici i Art mitjançant la seva difusió, tal i com ens detalla l’artista al text següent:

L’enquadernació artística és com aquella cosa màgica i oculta que apareix quan s’obre una capsa, sorprenent i enlluernant a tots aquells que la contemplen. És un art que han descobert.
L’exposició presenta enquadernacions de llibre original i llibre d’artista. En el llibre original, per bé que el contingut no té cap tractament artístic, les cobertes treballades amb diferents tècniques de decoració sobre materials diversos com són la pell, el ferro i el fang, incorporen un valor artesanal i artístic que converteix el llibre en una peça única. El llibre d’artista és considerat globalment una obra d’art pel tractament creatiu que rep tota la peça i que dóna un valor conceptual al conjunt de l’obra. Els llibres d’artista exposats van del classicisme dels gravats calcogràfics acompanyats de text fins als llibres objecte on l’estoig, la capsa, la creació escultòrica, la llum o les aromes hi tenen un paper.
L’objectiu d’aquesta exposició és intentar redescobrir aquest Ofici i Art mitjançant la seva difusió“.

Postal Àngels Arroyo

L’exposició estarà oberta des d’el 6 de març al 14 d’abril de 2014. El mateix dia d’obertura s’oferirà una inaguració a les 19:30h.

Àngels Arroyo, a banda d’exposar les diferents obres, imparteix dos activitats vinculades:

  • Tast d’Enquadernació: 13 de març de 17:30 a 20:30h. Taller Gratuit. Inscripcions a Can Castells Centre d’Art. L’activitat comprèn una visita guiada a l’exposició, explicació de diferents tècniques de relligat i realització d’un tipus d’enquadernació per part dels assistents.
  • Taller d’Enquadernació: 20 i 27 de març i 3 d’abril de 17:30-20:30h. Preu 15€ (7.5€ preu reduït). Inscripcions a l’Omap (Ajuntament). En aquest workshop s’explicaran i es posaran en pràctica tres tipus d’enquadernacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s