PROJECTE ART A PEU DE CARRER

Projecte que desenvolupa el Centre d’art des l’any 2009 i s’organitza mitjançant una sèrie d’itineraris a peu pel patrimoni artístic de Sant Boi, que porten associades un seguit d’activitats pedagògiques, tot amb l’objectiu de donar a conèixer,  tant a grups d’escoles com als ciutadans en general, aquest patrimoni format per les col·leccions de l’escultura pública i el fons d’art municipals.

deessa_aigua_00

a_gaudi_00
crit_01

homenatge_oriol_00
En què consisteixen els Itineraris?

Els Itineraris estan plantejats com un joc de recerca, amb diferents pistes i amb instrumental facilitat pel centre d’art, on després d’explorar l’entorn i treballar conceptes associats, els participants han d’anar trobant les escultures que formen el recorregut. Amb aquesta activitat, cada participant assimila la integració de cada bloc escultòric amb el context en que s’ubica i descobreix una manera diferent d’aproximació a les obres d’art que l’envolten.

 El recorregut parteix del Centre d’Art (a excepció del numero 4) i és guiat i dinamitzat pel personal expert del centre.

Es poden realitzar quatre possibles itineraris, enumerats a continuació:

  • Itinerari 1.  Dirigit a grups infantil (de 4 a 6 anys).

Aquest recorregut abasta 4 escultures i es realitza sense espai experimental. La durada és aprox 1h 30m.

  •  Itineraris 2 i 3.  Dirigit a grups d’educació primària i secundària (ESO, Barxillerat, Cicles Formatius..).

Aquest compta amb dos itineraris diferenciats a escollir i, una vegada finalitzat es realitza una activitat de l’espai experimental al centre d’art. Està pensat per infants a partir de 7 anys i la seva durada és aprox. 2h

  • Itinerari 4.  Dirigit a alumnes a partir de 2n ESO i públic en general.

Aquest recorregut parteix de Ciutat Cooperativa i finalitza al barri de Marianao, és més llarg que la resta i per aquest motiu no inclou espai experimental. La durada d’aquest és aprox 2h.

L’Espai Experimental. Activitat només dirigida a grup d’escoles (a partir dels 7 anys) d’educació primària i secundària i que realitzen els Itineraris 2 i 3.

Es contempla com una activitat de consolidació d’aquells aprenentatges assolits amb l’activitat de l’Itinerari portada a terme al Centre d’Art. S’organitza al voltant d’unes caixes de fusta que porten un seguit d’imatges del fons d’art, amb les quals s’ha d’experimentar i treballar de manera semi-dirigida. Amb aquesta interacció es pretén reforçar processos de reflexió, descobriment i autoencoratjament de l’opinió personal, per una banda i d’habilitats de treball col·lectiu, per l’altra.

Aquesta activitat és guiada i dinamitzada pel personal expert.

 Activitat Autònoma.

Aquesta activitat està dirigida per a qualsevol ciutadà/na i/o família que vulgui realitzar l’itinerari de manera autònoma i gaudir del seu propi procés d’autodescobriment, sense cap tipus de intervenció del personal expert del centre d’art.

En aquest cas, es facilitarà a la persona i/o grup un material audiovisual i una guia d’usuari que inclou material informatiu i l’instrumental necessari pel recorregut (binoculars, mapes, pistes, fotografies, fitxes tècniques de les obres i suggeriments per aprofundir a l’exploració i reflexió del patrimoni trobat).

Un cop finalitzat l’itinerari, el grup tornarà al Centre d’Art on es podrà fer una valoració d’activitats, aclariments de dubtes del mateix si s’escau, i retorn del material.

separador-libro

Per realitzar reserves per grups escolars o tenir més informació, contacteu amb la coordinadora del projecte, Lydia Zabalza via correu elèctrònic: lzabalza@santboi.cat

A l’apartat Recursos Pedagògics, podeu trobar un recurs elaborat pel centre per treballar aquests continguts a l’aula o com a activitat autònoma.

Finalment, per consultar informació sobre el patrimoni escultóric municipal, podeu visitar la Guia d’art públic de Sant Boi, elaborada per ensantboi.com, font de la qual s’extreuen les imatges que il·lustren aquest post.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s