Activitats al voltant d’Estètica de les Papallones

Us volem presentar dues activitats realitzades al voltant de l’expo de Jaume Muxart al Centre d’Art durant el temps que ha estat oberta a la ciutadania. Aquestes, tenien com a objectiu principal implicar al col·lectiu adolescent a activitats plàstiques i establir un diàleg significatiu sobre la seva etapa vital de transició cap a l’adultesa, aprofitant el simbolisme de canvi i metamorfosi que ens oferia la figura de la papallona, aspecte central de l’exposició al centre.

Jo Crisàlide, ajuda’m a ser papallona

En aquesta activitat, un grup de mares i els seus fills adolescents, alumnes del Taller d’Arts Plàstiques del Centre d’Art, es van implicar per representar i reflexionar sobre la transmissió de valors (en el cas de les mares) i els canvis emocionals que es troben present a l’adolescencia (en el cas dels fills).

El resultat va ser una sessió força emocional, on tots els/les participants van derrocar les seves resistències inicials a l’hora de realitzar una expressió plàstica, les mares van expressar de manera simbòlica i expressiva el seu acolliment incondicional i el desig d’acompanyament cap als seus/ves fills/es en aquesta etapa i, finalment,  els/les adolescents van representar la seva confusió, curiositat i alhora complicitat que mostraven amb les seves mares.

Conceptes com Fortalesa, Superació, Calidesa i Felicitat van ser els més representatius del diàleg posterior a l’activitat.

Us deixem una imatge de mostra del resultat final de l’activitat, on les meitats dretes de les papallones són la representació de les mares i les esquerres dels/les adolescents.

20140331_201950_1

 “Les meves ales estan fetes de miralls

L’autoestima com a eix vertebrador de la construcció de la identitat, les relacions entre els iguals i els impactes emocionals de l’adolescencia van ser els motors que van impulsar aquesta segona activitat.

Gràcies a l’entitat santboiana Espai Lúdic i el seu grup de 14 adolescents, el centre d’art es va omplir de l’alegria, curiositat i vitalitat pròpia d’aquest grup.

L’activitat va consistir en la formació de dos subgrups (Superherois i Famosos) que treballaven la representació de les persones integrants de l’altre grup. Van escollir el simbolisme que ofereix l’espectre cromàtic i van plasmar les diferents emocions que en ells i elles  sorgien del contacte amb la resta. Es van implicar a la tasca força i es van oferir entre els 2 subgrup una col·lecció d’adjectius amb connotacions emocionalment força positives.

Conceptes com Confiança, Passió, Energia, Locura i alhora Calma i Tranquil·litat van ser els que més van sortir al diàleg final de tancament de l’activitat.

La imatge més representativa de la sessió:

20140331_202157_1

Mil gràcies a tots/es els participants, us esperem en altres ocasions, per nosaltres ha estat un plaer col·laborar amb vosaltres i ser espectadors del vostre gran talent creatiu!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s