Proposta LAC14 _ Pèrgola – Als Jardins Can Torrents

Propostes LAC 2014
26 setembre al 2 novembre a Sant Boi
Enguany l’eix central del Laboratori d’Art Comunitari, és el segle XVIII, i forma part del programa d’actes de l ’Ajuntament de Sant Boi, en el marc de la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714.

1_ Pèrgola – Jardins Can Torrents
El gust barroc per l’artificialitat i la teatralitat, també va trobar la seva expressió en els jardins. Molt  influenciats per l’urbanisme i l’arquitectura, van omplir-se d’arcs de triomf, teatres, illes, grutes,… i un element recurrent foren les pèrgoles.
La idea és recrear una pèrgola, que revisa aquestes propostes del segle XVIII, des d’una perspectiva contemporània. Doncs aquesta opulència dels jardins barrocs, només fou possible gràcies a les grans diferències socials que hi havia a l’època.
Plantegem un taller creatiu obert a diferents col·lectius i a la ciutadania en general. La idea es que els participants expressin quines emocions els provoca aquest abús desproporcionat del poder absolut, modelant un autoretrat de fang.
Entitats que participen:
Fundació Cassià Just, Llar d’Avis Sant Josep; Esplai Eixida, Hospital de Sant Joan de Deu,Germanes Hospitalàries-Benito. Grup d’alumnes del Centre d’Art Lluís Castells, Presó de 4 Camins, Llar Nova Esperança,…
Coordinadors de la proposta:
Manuel Morales, Lydia Zabalza, Odu Martos, Zita Rodriguez.14_LAC_pergola_01 14_LAC_pergola_02 14_LAC_pergola_03

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s