Exposició. Ferran Soriano i les lletres.

Exposició. Ferran Soriano i les lletres.

Inauguració: Dijous 12 de maig a les 18:30h, amb la presència de l’artista i Carles Duarte, president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts.
Dates: De l’11 de maig al 2 de juliol
Divendres 27 de maig a les 19 hores. Lectura de poemes de Ferran Soriano a càrrec del col.lectiu VERBA Dirigit per Montserrat Monrós.
Divendres 17 de juny a les 19 hores. Xerrada – col·loqui moderada per Joan Soto.
16_POSTAL__JPG_ferran_soriano__4
Artista d’una trajectòria singular i fecunda, on el gest de la llum encén la pell onejant del metall, que esdevé sensual, i on les figures adquireixen la nuesa i l’essencialitat de les emocions primordials, Ferran Soriano, un dels nostres escultors més personals i admirats, ha mantingut un diàleg persistent amb la literatura. L’obra escultòrica i pictòrica de Soriano ha trobat sovint en la poesia ocasió d’inspiració, una porta que duu des de la intimitat amb l’experiència aliena al centre de nosaltres mateixos. A Ferran Soriano hi percebem amb nitidesa una reflexió crítica sobre les pulsions que mouen el cor de l’home tant a la bellesa trasbalsadora que ens atreu i ens transcendeix com a la violència destructiva que arrenca de l’ambició insaciable de domini, de la por a la diferència i de la negació de la veritat en l’altre. En el seu treball son freqüents elements simbòlics, com la clau o la baldufa, que ens remeten a territoris de representació on la paraula s’intueix. A més, darrerament hem tingut l’oportunitat de descobrir i celebrar el poeta ocult que podíem pressentir latent en l’humanisme compromès i profund que recorre el conjunt de la producció plàstica de Soriano.

Carles Duarte i Montserrat.
Poeta.
President del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts

Més info:
http://ferransoriano.blogspot.com.es/