Projecte ARTCLASS

Exposicions al Centre d'art Sant Boi

El projecte Artclass
Aquest projecte sorgeix des de la reflexió feta dins de la Taula Sectorial d’arts-visuals sobre la necessitat de creació de nous públics i la importància de portar l’art contemporani fora dels “llocs institucionals específics”.
A Sant Boi es va entendre que el més important per començar a treballar era fer-ho en l’àmbit educatiu.
L’objectiu essencial és utilitzar l’art contemporani com a eina de vehiculació dels interessos, problemàtiques i inquietuds de l’usuari. Es busca la formació de l’esperit crític, la capacitat d’entrar en diàleg i perdre la por a opinar què esta bé i què està malament, i això s’ha de fer des del principi, des de la base.
Les obres d’art del fons de l’Associació d’Art Públic entren a l’escola i aquestes son re-interpretades individualment i/o col·lectivament pels alumnes. D’aquí sorgeixen converses, motivacions que portaran a cadascun d’ells a trobar el seu mitjà d’expressió creatiu i realitzar la seva pròpia obra artística.

Exposició ARTCLASS Escola Parellada de Sant Boi.

Exposició ARTCLASS Escola Ciurana i Escola Montbaig de Sant Boi.

En aquest curs acadèmic 2013/2014, l’experiència del Projecte ArtClass s’ha dut a terme a l’Escola i l’Institut Rafael Casanova, el canvi amb respecte d’altres anys radica en que tota l’escola hi ha participat, no només determinats cicles o àrees.

Les professionals de l’ensenyament ens tornen a parlar una vegada més de la necessitat de trobar espais i moments dins de les aules per a que l’alumnat pugui expressar-se lliurement i agraeixen l’oportunitat de veure una altra mirada i altre manera d’aproximació al coneixement com la que els hi ha ofert la presència de l’artista Lluís Torrents. Si voleu veure una mostra d’aquest projecte, mireu el següent vídeo.

Les produccions dels i les alumnes de l’escola i Institut Rafael Casanova es troben exposades a La Sala Gran del Centre d’Art fins el 14 de juny de 2014.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s